Mi kell egy jól működő digitális inkubátorhoz?
2018. szeptember 24. írta: Kézy Béla (MEGAKOM)

Mi kell egy jól működő digitális inkubátorhoz?

barnsley_dmc.jpg

Az angliai Barnsley-ban működő Digitális Média Központot (Digital Media Centre - DMC) az EU URBACT programja hivatalosan is városi jó gyakorlatnak minősítette, és az elmúlt években számos díjat nyert a szigetországban is. Vajon mi lehet a siker titka? A legfontosabb tényezők 10 pontban!

1. Elkötelezett menedzsment

Keress egy olyan szakembert, aki világos jövőképpel és szakmai elképzeléssel rendelkezik, elkötelezett és meg is valósítja az elképzeléseit. Biztosíts neki némi költségvetést, megfelelő szakmai csapatot és mozgásteret.

2. Tudd, hogy honnan indulsz

Legyenek adataid a kiinduló állapotról. Csak akkor győzhetsz meg másokat is arról, hogy jó és sikeres amit csinálsz, ha van mihez viszonyítani az elért eredményeket. Támogatások megszerzéséhez is elengedhetetlen, hogy számszerűsíteni tudd a sikereket.

3. Ügyfélorientáltság

Bár egy közintézmény esetében nem feltétlenül magától értetődő, mindig az ügyfél az első: szolgáld ki a bérlőket és az inkubátorba látogatókat a lehető legmagasabb szinten. Legyen nyitott a hely a nem bérlő vállalkozások, a helyi közösség - akár az utcáról beeső emberek - számára. Bátorítsd a városi vállalkozói csoportokat, akár kis közösségeket, hogy használják az inkubátor tereit.

4. Vonzó, jó hangulatú terek

Teremts olyan környezetet, ahol az emberek jól érzik magukat, szívesen időznek. Az, hogy milyen egy épület, helyiség hangulata, óriási hatással van a kultúrára, sőt a vállalkozások termelékenységére is.

5. Támogatás

Biztosíts segítséget - és ha lehetőséged van rá, hozzáférést finanszírozási forrásokhoz - kezdő és már működő vállalkozásoknak egyaránt. Barnsleyban a DMC-ben regionális és város programok keretében kapnak segítséget a vállalkozások.

6. Kapcsolatrendszer

Folyamatosan szélesítsd a kapcsolatrendszeredet, építsd a hálózatodat helyi, regionális, országos és nemzetközi szinten egyaránt. Aktívan keresd az együttműködési lehetőségeket, a kölcsönös előnyöket. Szerezz támogatásokat, amelyek felhasználásával segítheted az ügyfeleidet - a vállalkozásokat.

7. Kapcsolat a fiatalokkal

Építs kapcsolatot a helyi általános és középiskolákkal, egyetemekkel, és aktívan vond be a fiatalokat, ismertesd meg velük az új technológiákat és a vállalkozói lét kínálta lehetőségeket. Ösztönözd a kreatív gondolkodást, a design gondolkodást. És persze teremts lehetőséget a felnőttek számára is, hogy fejlesszék és kiteljesítsék a kreatív és műszaki készségeiket.

8. Események

Szervezz rendszeresen izgalmas, vonzó, informatív programokat különböző célcsoportok számára, és igazítsd a tartalmat az igényeikhez. Érj el minél több embert - kezdd kicsiben, és fokozatosan építkezz.

9. Kávé

Gondoskodj róla, hogy legyen mindig finom kávé! A DMC helyet adott egy start-up kávézónak az épületben - azóta ez a kávézó a központi hely, ahol a bérlők rendszeresen összegyűlnek, beszélgetnek, ötleteket cserélnek.

10. Élvezd!

A jó hangulathoz az is hozzájárul, hogy a DMC-ben van ping-pong asztal és játékszoba is: ezek is olyan helyek, ahol a bérlők időről időre összegyűlnek, kikapcsolódnak - és egyszerűen csak jól érzik magukat.

Köszönjük, hogy megoszthattuk veled tapasztalatainkat. Ha szeretnél többet tudni a DMC működéséről, érdemes megnézni az alábbi videókat (angol nyelven).

A cikk eredetije a techplace.online oldalon jelent meg. A techplace.online egy olyan platform, ahol a digitális gazdaság fejlesztése, a digitális átalakulás lehetőségei és kihívásai iránt érdeklődő városok oszthatják meg egymással tapasztalataikat, tanulhatnak egymástól, építhetnek partnerséget.

A cikk szerzői: Ceri Batchelder és Ian Graham

A cikket fordította: Kézy Béla

A bejegyzés trackback címe:

https://urban21.blog.hu/api/trackback/id/tr7015472588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása