Regiostars közönségdíjas a CityWalk projektünk!
2019. október 15. írta: Kézy Béla (MEGAKOM)

Regiostars közönségdíjas a CityWalk projektünk!

2019. október 9-én este a brüsszeli SQUARE Konferencia Központ nagytermének színpadán adták át egy nagyszabású gála keretében a “fejlesztési projektek Oscar-ját”, a Regiostars díjakat. A Regiostars közönségdíjat a CityWalk projekt nyerte, melynek szakmai előkészítésében és végrehajtásában egyaránt aktívan közreműködtünk. Ez az európai díj megkérdőjelezhetetlenül cégcsoportunk munkájának eddigi legnagyobb szakmai elismerése. De egy ilyen szakmai sikerhez rajtunk kívül még számos más szereplő munkájára is szükség volt. Személyes visszatekintés az eseményekre.

 48877041611_87a7abf47f_k.jpg

Micsoda hét!

Micsoda hét van mögöttünk! Múlt szerdán este Brüsszelben a Regiostars gála színpadán vehettük át a CityWalk projekt képviseletében Lukovics Miklós és Danilo Ceh barátaimmal a leginnovatívabb európai projektnek járó közönségdíjat - azóta pedig megállíthatatlanul érkeznek a gratulációk a közösségi médiában, emailben, telefonon és személyesen is. Ezúton is szeretnénk megköszönni a számtalan őszinte jókívánságot és gratulációt!

Aki esetleg nem látta, hogy milyen volt a “fejlesztési projektek Oscarjának” díjátadó gálája, az az alábbi linken megnézheti:

https://content.uplynk.com/player5/zFHnRy1W6X3Z1LJ4PJJyzee.html

Érdemes az elejétől megnézni, de akit csak a CityWalk érdekel, az az 1:07 - 1:20 közötti szakaszra koncentráljon.

48877238957_e378689161_k.jpg

A nyíregyházi eseményekről pedig a nyiregyhaza.hu-n van egy jó összefoglaló - mindenkinek ajánlom a cikket és a beágyazott videót egyaránt:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/brusszeli-elismeres-nyiregyhazanak-is-a-citywalk-projekt-nyerte-az-europai-kozonsegdijat-2019-10-10

Az Origo Tudomány rovatában is megjelent egy nagyon jó cikk - érdemes azt is elolvasni:

https://www.origo.hu/tudomany/20191011-gyaloglassal-mentenek-meg-a-foldet-a-klimavaltozas-hatasaitol.html

A siker kovácsai

Amikor Jennifer, a gála ceremóniamestere a színpadon azt kérdezte tőlünk, hogy miért is olyan fontos a városok számára a sétálhatóság, akkor a válaszomat azzal zártam: a sétálhatóság jó a városnak, jó az embereknek és jó a környezetnek. Mindenki nyer!

48877042801_3099fd34e0_k.jpg

Kicsit hasonló érzésem van a CityWalk sikerével kapcsolatban: ez egy olyan siker, ahol csak nyertesek vannak - nincsenek vesztesek. És ez az igazi jó siker! Vegyük sorra, kik a nyertesek - a siker kovácsai!

A siker természetesen a Duna Transznacionális Program sikere - azé a programé, amelynek támogatása nélkül a CityWalk nem valósulhatott volna meg, és nem kerülhetett volna a RegioStars díj esélyesek közé. Aztán a siker a CityWalk partnerségé is - azé a 17 partneré (9 országból), akik 3 éven keresztül keményen dolgoztak együtt, hogy közösen valódi értéket teremtsenek és jobbá tegyék városukat.

Az én szempontomból a siker városomé, Nyíregyházáé is: Nyíregyháza a CityWalk projekt egyik meghatározó partnereként már a projekt előtt is - azóta pedig különösen - sokat tett azért, hogy gyalogosbarát város legyen - és elkötelezett az iránt, hogy folytatja ezt a munkát. És ha már Nyíregyházáról beszélünk, nem szabad elfelejteni azt a sok szakembert, városlakót, diákot, akik lelkesen vettek részt a projekt helyi tevékenységeiben - övéké is ez a siker.

És persze a siker a cégünké, a MEGAKOM Tanácsadó Irodáé és munkatársaié: a MEGAKOM városfejlesztési tanácsadó cégként 20 éve működik, és aktív részese volt a CityWalk projekt megvalósításának - számunkra is egyedülálló szakmai elismerés ez.

És persze elengedhetetlen volt a sikerhez a - ahogyan mi nevezzük - 3 alapító atya munkája az ötlet évekkel ezelőtti felmerülése óta. Lukovics Miklós és Danilo Ceh barátaimmal olyanok vagyunk együtt, mint egy háromlábú szék: bármelyik láb hiányozna, a szék felborulna. Fiúk, köszönöm nektek, hogy ezt így együtt megcsináltuk - nélkületek nem sikerülhetett volna.

Végül pedig ez az én szakmai sikerem is - talán életem eddigi legnagyobbika.

48876505163_d306d042db_k.jpg

A siker mindenkié, és a sikerhez mindenki kellett!

Még egyszer köszönöm mindenkinek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://urban21.blog.hu/api/trackback/id/tr7615472666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása