Társadalmi innovációs menedzser képzés indul a TINLAB keretében
2023. február 28. írta: Nagy Korodi Annamária (EX ANTE)

Társadalmi innovációs menedzser képzés indul a TINLAB keretében

kep1_29.jpg2020. év végén elindult egy úttörő kezdeményezés Magyarországon, a Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium (TINLAB), melynek célja a társadalmi innováció nemzeti szintű fejlesztési keretrendszerének kidolgozása.

Ennek szerves része a társadalmi innovációs menedzser képzés, azzal a céllal, hogy megismertesse a résztvevőkkel a társadalmi innovációs projekteket és felkészítse őket a társadalmi innovációs menedzser szerepére, elméleti és gyakorlati képzésmodulokon való feladatok elsajátítása és begyakorlása által. A menedzser képzés során a résztvevők számára definiálásra kerül a társadalmi innovációs projektek rendszere, működési elvei, folyamatai, a társadalmi innovációs problémák azonosításának folyamata, a menedzseri feladatok fontossága és beillesztése az innovációs folyamatokba, valamint lehetőséget biztosít a megfelelő kommunikáció, problémamegoldás, változásmenedzsment, marketing és forrásszervezés elsajátítására.

kep2_16.png

(Forrás: Pixabay)

Az önkormányzatok számos olyan társadalmi problémával szembesülnek, amelyek megoldása a megszokottaktól eltérő megközelítéseket, innovatív megoldásokat igényelnek (pl. idősödés, elvándorlás, településüzemeltetés, helyi fejlesztések, szolgáltatások sikeres és igényeknek megfelelő megvalósítása a közösséggel). A társadalmi innováció helyi ösztönzésében az önkormányzatoknak kulcsszerepe van, hiszen a társadalmi innovációs folyamat keretében feltárhatóak a problémák és a szereplők közösen dolgozhatnak innovatív megoldásokon a helyi partnereikkel és a lakosság bevonásával. A TINLAB ezért lehetőséget biztosít arra, hogy az önkormányzatok és partnereik erősítsék a társadalmi innovációs helyi menedzsment kapacitásokat. Ingyenes 40 órás online képzésünk megvalósításával szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy helyben legyenek olyan szakemberek, akik értik a társadalmi innováció fogalmát, jelentőségét, folyamatát, és képesek megtervezni, végrehajtani és menedzselni társadalmi innovációs projekteket.

Mit kínál a képzés?

- Új szemléletmódot

- A társadalmi innováció folyamatának megismerését

- A társadalmi innovációs folyamatok koordinálásához szükséges kompetenciák fejlesztését

- Jó gyakorlatok megismerését

- Egy új szakmai fórumhoz való csatlakozás lehetőségét

Kinek szól?

Minden helyi szakembernek - önkormányzati, akadémiai, gazdasági, civil szektorból -, aki társadalmi innovációs projekteket kezdeményez, menedzsel, támogat, vagy szeretne a jövőben ezzel a témával foglalkozni, nyitott az új kezdeményezések iránt, és szívesen csatlakozik egy most létrejövő szakmai hálózathoz. A képzéseket a Miskolci Egyetem, az ELTE és a Pannon Egyetem valósítja meg azonos tartalommal, ugyanazon oktatók bevonásával, de eltérő ütemezéssel.

Jelentkezés módja

A részvételi szándékot a lenti e-maileken szükséges jelezni, és az e-mail megérkezését követően adatigénylés kerül kiküldésre. A rendelkezésre álló helyek (képzésenként 15-20 fő) érkezési sorrendben kerülnek feltöltésre.

A képzések online és egyéni munkában (összesen 24 órás online platformon megvalósuló képzési alkalmakkal + 16 órányi videós tananyagok önálló feldolgozásával) valósulnak meg az alábbiak szerint:

kepkivagas_7.PNGA tananyagegység munkaformái: valós idejű online csoportos jelenléti munkaforma és egyéni tanulás munkaforma.

Számonkérések rendszeressége: Folyamatosan a képzés alatt, az egyes témakörök végén, és a gyakorlatokhoz kötődően.

Számonkérések tartalma: A tananyagegység-célok teljesítéséhez szükséges követelmények teljesítését biztosító ismeretek, készségek, képességek és kompetenciák mérésére terjed ki az értékelés.

A képzés elvégzéséről szóló igazolás típusa: tanúsítvány. Megszerezhető minősítések: megfelelt / nem felelt meg.

Jelentkezési határidő: 2023. március. 10. 16:00

Jelentkezés előfeltétele: Bármely képzési területen legalább alapképzésben, illetőleg egyetemi képzésben szerzett oklevél.

 

Miskolci Egyetem képzése

Felnőttképzési engedélyszám: E/2020/000298

Jelentkezési cím: mentorius@uni-miskolc.hu

Érdeklődni az alábbi telefonszámon lehet: + 36 46 565-484

ELTE képzése

Felnőttképzési engedélyszám: E/2021/000005

Jelentkezési cím: innovacio@innovacio.elte.hu

Érdeklődni az alábbi telefonszámon lehet: +36 1 411-6500/3156

Pannon Egyetem képzése

Felnőttképzési engedélyszám: E/2020/000101

Jelentkezési cím: csehi.diana@gtk.uni-pannon.hu

Érdeklődni az alábbi telefonszámon lehet: +36 88 624-000 / 6245

A résztvevőknek továbbá lehetőségük lesz a TINLAB keretében működő „Helyi fejlesztések, jó kormányzás” tematikus fórum munkájába való bekapcsolódásra is, ahol folyamatos szakmai eszmecserék zajlanak.

Biztosítsa a helyét az induló képzéseken mihamarabb!

 

A TINLAB mentorhálózatáról szóló korábbi cikkünket itt olvashatják, a projekt holnapja itt érhető el.

kep3_16.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://urban21.blog.hu/api/trackback/id/tr2418060502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása